Wiosenna sałatka z ogórkiem Wiosenna sałatka z ogórkiem

Wiosenna sałatka z ogórkiem

Szybka i bardzo prosta sałatka z zielonych warzyw. Idealna na wiosenne i letnie dni.

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

15min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

1

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • kilka różyczek brokuła
  • 1 kalarepa
  • 0,5 zielonej papryki
  • 0,5 awokado
  • 1 ogórek szklarniowe
  • 1 ząbek czosnku
  • świeży koperek
  • garść płatków migdałów
  • garść ulubionych kiełek
  • 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

  • 1
    Różyczki brokuła ugotuj al dente około 5 min we wrzątku.
  • 2
    Płatki migdałowe podpraż na patelni i odstaw na bok.
  • 3
    Ogórka, kalarepę, paprykę i awokado pokrój.
  • 4
    Koperek posiekaj. Przygotuj sos: jogurt, koperek, przeciśnięty ząbek czosnku, sok z cytryny, sól i pieprz wymieszaj ze sobą w misce.
  • 5
    Wszystkie warzywa łączymy ze sobą i polewamy sosem. Na koniec posypujemy podprażonymi migodłami i kiełkami.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Sałatki AwokadoOgórki

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis