Wiosenna sałatka z krewetkami

Lekka i kolorowa sałatka, idealna na wiosenne dni!

Ocena:

(0)
Wiosenna sałatka z krewetkami Wiosenna sałatka z krewetkami
Czas przygotowania

15min

Porcji z przepisu

2

Poziom trudności

Łatwy


Wiosenna sałatka z krewetkami

Składniki:

  • 250 g krewetek
  • mix sałat
  • 1/3 długiego zielonego ogórka
  • spora garść pomidorków koktajlowych
  • kilka rzodkiewek
  • 2 łyżki szczypiorku
  • 2 łyżki kiełków np. koniczyny
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

  • 1

    Warzywa umyj i pokrój tak jak lubisz najbardziej.

  • 2

    Sałatę i warzywa przełóż na talerze.

  • 3

    Dopraw sałatkę solą i pieprzem.

  • 4

    Krewetki usmaż na patelni na maśle z posiekanym czosnkiem.

  • 5

    Usmażone krewetki ułóż na sałatce i skrop oliwą i cytryną.


Skomentuj


Kuchnia: Dietetyczna

Kategoria: · Sałatki

Autor: Justyna · 20 kwietnia 2020


Podobne przepisy

+ Dodaj przepis