Trójkątne tosty z szynką

Szybkie i bardzo smaczne śniadanie na ciepło. Często też zabieram je na wynos jako drugie śniadanie w formie przekąski na zimno. Smakują równie wyśmienicie co na ciepło !

Ocena:

(0)
Trójkątne tosty z szynką Trójkątne tosty z szynką
Czas przygotowania

20min

Porcji z przepisu

2

Poziom trudności

Łatwy


Trójkątne tosty z szynką

Składniki:

  • 4 kromki chleba razowego
  • 2 plastry szynki
  • 2 plastry żółtego sera
  • 1 pomidor
  • 1 ogórek kiszony
  • ketchup

Sposób przygotowania:

  • 1

    Pomidora myjemy i kroimy w plasterki. Ogórka kiszonego również kroimy w plasterki.

  • 2

    Na 2 kromkach chleba tostowego kładziemy ser, szynkę, ogórka, pomidora, odrobinę ketchupy i przykryj pozostałymi kromkami.

  • 3

    Tak przygotowane tosty wkładamy do opiekacza na kilka minut.

  • 4

    Gotowe tosty należy przekroić na trójkąty.


Skomentuj


Kuchnia: Amerykańska

Kategoria: · Śniadania

Autor: magie · 19 maja 2020


Podobne przepisy

+ Dodaj przepis