Tosty z awokado i jajkiem

Cudowne połączenie smaków. Smacznie i zdrowo!

Ocena:

(1)
Tosty z awokado i jajkiem Tosty z awokado i jajkiem
Czas przygotowania

15min

Porcji z przepisu

2

Poziom trudności

Łatwy


Tosty z awokado i jajkiem

Składniki:

  • 2 kromki chleba pełnoziarnistego
  • 2 jajka
  • 1 awokado
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • sok z cytryny
  • masło do smażenia

Sposób przygotowania:

  • 1

    Kromki chleba podpiecz w tosterze lub w piekarniku czy na patelni teflonowej.

  • 2

    Miąższ z awokado rozgnieć widelcem lub w blenderze. Do awokado dodaj oliwę, sól, pieprz, kilka kropel soku z cytryny, wymieszaj.

  • 3

    Usmaż na patelni z dodatkiem odrobiny masła sadzone jajka tak, aby białko było ścięte, a żółtko nadal płynne.

  • 4

    Podpieczone kromki chleba wysmaruj grubą warstwą pasty z awokado, na paście ułóż jajka. Dopraw solą i pieprzem. Gotowe.


1 komentarz

Karla

21 maja 2020 (11:26)

Prosto, smacznie i zdrowo! Jedyna forma w jakiej przełknę awokado to tylko z ciepłym pieczywem i jajkiem sadzonym!

Skomentuj


Kuchnia: Dietetyczna

Kategoria: · Kolacje · Śniadania

Autor: Justyna · 19 maja 2020


Podobne przepisy

+ Dodaj przepis