Szparagi z sadzonym jajkiem

Szparagi z jajami sadzonymi, to idealny przepis w wiosennej porze!

Ocena:

(0)
Szparagi z sadzonym jajkiem Szparagi z sadzonym jajkiem
Czas przygotowania

15min

Porcji z przepisu

2

Poziom trudności

Łatwy


Szparagi z sadzonym jajkiem

Składniki:

  • pęczek zielonych szparagów
  • 2 jajka
  • 4 łyżki masła
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

  • 1

    Szparagi myjemy i odłamujemy twarde końce. Obieramy 2/3 długości licząc od końca.

  • 2

    Następnie gotujemy szparagi, najlepiej na parze około 4 min, powinny być al dente. Możemy też je ugotować w wodzie.

  • 3

    Ugotowane szparagi układamy na talerzach. Roztapiany masło i polewamy nim szparagi. Smażymy sadzone jajka i układamy je na szparagach. Doprawiamy solą i pieprzem.


Skomentuj


Kuchnia: Bezglutenowa

Kategoria: · Kolacje · Przystawki · Śniadania

Autor: Benia · 29 kwietnia 2020


Podobne przepisy

+ Dodaj przepis