Surówka z kapustą pekińską

Chrupiąca surówka z kapustą pekińską, czerwoną papryką, ogórkiem , kukurydzą i cebulą to moja propozycja obiadowej surówki.

Ocena:

(0)
Surówka z kapustą pekińską Surówka z kapustą pekińską
Czas przygotowania

15min

Porcji z przepisu

4

Poziom trudności

Łatwy

Kalorie

88,3 kcal/porcję


Surówka z kapustą pekińską

Składniki:

  • 1/2 kapusty pekińskiej
  • 1 czerwona papryka
  • 1 duży ogórek
  • 1/2 cebuli
  • 3 łyżki kukurydzy z puszki
  • posiekana natka pietruszki
  • Sos:
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

  • 1

    Liście kapusty umyć, osuszyć i poszatkować.

  • 2

    Paprykę umyć, pokroić w paski. Ogórka w zapałkę. Cebulę posiekać. Kukurydzę odsączyć

  • 3

    Składniki na sos wymieszać. Wszystkie warzywa wymieszać w misce i polać je sosem. Surówkę posypać natką pietruszki.


Skomentuj


Kuchnia: DietetycznaWegetariańska

Kategoria: · Sałatki

Autor: Justyna · 15 listopada 2019


Podobne przepisy

+ Dodaj przepis