Idealny przepis na bardzo prosty sos do ryby. Bez większego wysiłku możecie zrobić tak sos samodzielnie jako dodatek do ulubionej ryby i przy okazji wyczarować udany obiad.
Średnia ocen: 5(2)
30min
Czas przygotowania
4
Ilość z przepisu
Łatwy
Poziom trudności
Składniki
Sos:
1 szklanka majonezu
0,5 szklanki gęstej śmietany
1 szklanka posiekany bardzo drobno korniszonów
0,5 filiżanki marynowanych grzybków posiekanych
0,5 posiekanej czerwonej cebuli
sól
pieprz
Ryba:
2 filety z białej ryby (dorsz, okoń, halibut)
mąka do panierki
bułka tarta do panierki
2 jajka
sól
pieprz
cytryna
olej do smażenia
Sposób przygotowania
1
Filety z ryby podziel na mniejsze porcje i sprawdź czy nie ma ości. Oprósz solą, pieprzem i skrop sokiem z cytryny.
2
Tak przygotowaną rybę panieruj najpierw w mące, następnie w rozkłóconym jajku i bułce tartej.
3
Rozgrzej sporą ilość oleju na patelni i smaż rybę na chrupiąco z obu stron na rozgrzanym oleju.
Sos:
1
Wszystkie składniki na sos mieszam dokładnie ze sobą, doprawiam i gotowe. Chrupiącą rybę podawaj z sosem tatarskim na boku
2 komentarze
Alex14 listopada 2019 (13:50)
fajnie, ze w tym przepisie jest nie tylko przepis na sos ale takze na rybe. przez to nie trzeba szukac kolejnego przepisu. moze ten przepis powinien nazywac sie: ryba na zimno w pysznym sosie? bo bez wątpienia ten sos jest przepyszny.
nola18 listopada 2019 (09:42)
trzeba wypróbować ten przepis bo wydaje się, że to coś bardzo smacznego
2 komentarze
fajnie, ze w tym przepisie jest nie tylko przepis na sos ale takze na rybe. przez to nie trzeba szukac kolejnego przepisu. moze ten przepis powinien nazywac sie: ryba na zimno w pysznym sosie? bo bez wątpienia ten sos jest przepyszny.
trzeba wypróbować ten przepis bo wydaje się, że to coś bardzo smacznego