Sos chrzanowy na zimno – Idealny do schabu, kurczaka w panierce oraz jako dip Sos chrzanowy na zimno – Idealny do schabu, kurczaka w panierce oraz jako dip

Sos chrzanowy na zimno – Idealny do schabu, kurczaka w panierce oraz jako dip

Sos chrzanowy to doskonałe uzupełnienie schabu na wielkanocny stół, jego pikantna nuta doskonale podkreśli delikatność mięsa. Kremowa konsystencja sosu wspaniale kontrastuje z soczystością schabu, tworząc niezapomniany smakowy duet.

Średnia ocen: 5 (3)
Czas przygotowania

5min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

1 porcja

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 2 łyżki majonezu
  • 3 łyżki chrzanu
  • 4 łyżki jogurtu
  • 1 łyżka musztardy francuskiej
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • Garść szczypiorku
  • Starta skórka z połówki cytryny
  • Sól i pieprz wedle smaku

Sposób przygotowania

  • 1
    W miseczke umieść 2 łyżki majonezu, 3 łyki chrzanu, 4 łyżki jogurtu, 1 łyżkę musztardy oraz garść szczypioru.
  • 2
    Posól i popieprz według smaku.
  • 3
    Dodaj do sosu starą skórkę z cytryny i 2 łyżki soku z cytryny.
  • 4
    Wymieszaj wszystkie składniki.
  • 5
    Odstaw na 20 minut do lodówki.
  • 6
    Smacznego!

3 komentarze

maciek 31 sierpnia 2023 (09:36)

wypasiony smak

Mario 2 września 2023 (11:16)

Błyskawicznie się go robi i smakuje ekstra dobrze

Qba 15 września 2023 (20:52)

Dodałem do kurczaka z rożna i petarda smakowało dobrze

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Sosy i pasty Wielkanoc

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis