Sałatka z rukoli i pieczarek Sałatka z rukoli i pieczarek

Sałatka z rukoli i pieczarek

Sałatka pięknie pachnie i niesamowicie smakuje, dzięki nietypowym połączeniem smaków. Wykonuje się ją bardzo szybko i równie szybko znika z talerzy 🙂

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

15min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

2

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 3 łyżeczki masła klarowanego
  • 250 g pieczarek
  • sok z 1 pomarańczy
  • 25 g orzeszków piniowych
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 250 g rukoli
  • sól i pieprz do smaku
  • odrobina oliwy z oliwek

Sposób przygotowania

  • 1
    Pieczarki oczyść, obierz i pokrój na plasterki.
  • 2
    Na patelni rozpuść masło i podsmaż przez około 5 minut pieczarki. Po tym czasie dodaj połowę soku pomarańczowego i przez chwilkę jeszcze nie podgrzewaj. Odstaw do ostygnięcia. Dopraw solą i pieprzem.
  • 3
    Z reszty soku pomarańczowego, musztardy i oliwy z oliwek przygotuj dressing.
  • 4
    Wymieszaj przygotowany dressing z rukolą i grzybami i przypraw do smaku.
  • 5
    Na patelni bez tłuszczu podpraż orzeszki i dodaj je do sałatka.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Sałatki PieczarkiPomarańczeRukola

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis