Sałatka z quinoa i pieczarkami Sałatka z quinoa i pieczarkami

Sałatka z quinoa i pieczarkami

Genialna sałatka z komosą ryżową, pieczarkami i serem feta. Lekka, dietetyczna i bardzo syta. Smakuje znakomicie na ciepło i na zimno.

Średnia ocen: 5 (2)
Czas przygotowania

35min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

1

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 3 łyżki - komosy ryżowej (Quinoa)
  • 1/4 czerwonej cebuli
  • 3-4 świeże pieczarki
  • 2 łyżeczki kukurydzy
  • 1 marchewka
  • 1/2 łyżeczki masła klarowanego
  • garść posiekanej natki pietruszki
  • 1 plaster sera typu feta
  • szczypta pieprzu

Sposób przygotowania

  • 1
    Przed ugotowaniem przepłucz komosę 1-2 razy pod bieżącą zimną wodą.
  • 2
    Komosę ugotuj według przepisu na opakowaniu.
  • 3
    Cebulę posiekaj, pieczarki pokrój w plastry, marchew obierz i pokrój w kostkę.
  • 4
    Na patelni rozgrzej tłuszcz i podsmaż pieczarki z cebulą.
  • 5
    Dodaj marchewkę i duś przez kilka minut.
  • 6
    Komosę wymieszaj z warzywami, kukurydzą, posyp pokruszonym serem feta i posiekaną natką pietruszki.
  • 7
    Dopraw do smaku pieprzem.

2 komentarze

kaja 31 października 2019 (10:14)

smaczna na maxa

Malwina 1 listopada 2019 (20:47)

Super połączenie smaku fety i kaszy!

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Sałatki FitPieczarki

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis