Sałatka z quinoa i pieczarkami

Genialna sałatka z komosą ryżową, pieczarkami i serem feta. Lekka, dietetyczna i bardzo syta. Smakuje znakomicie na ciepło i na zimno.

Ocena:

(2)
Sałatka z quinoa i pieczarkami Sałatka z quinoa i pieczarkami
Czas przygotowania

35min

Porcji z przepisu

1

Poziom trudności

Łatwy


Sałatka z quinoa i pieczarkami

Składniki:

  • 3 łyżki - komosy ryżowej (Quinoa)
  • 1/4 czerwonej cebuli
  • 3-4 świeże pieczarki
  • 2 łyżeczki kukurydzy
  • 1 marchewka
  • 1/2 łyżeczki masła klarowanego
  • garść posiekanej natki pietruszki
  • 1 plaster sera typu feta
  • szczypta pieprzu

Sposób przygotowania:

  • 1

    Przed ugotowaniem przepłucz komosę 1-2 razy pod bieżącą zimną wodą.

  • 2

    Komosę ugotuj według przepisu na opakowaniu.

  • 3

    Cebulę posiekaj, pieczarki pokrój w plastry, marchew obierz i pokrój w kostkę.

  • 4

    Na patelni rozgrzej tłuszcz i podsmaż pieczarki z cebulą.

  • 5

    Dodaj marchewkę i duś przez kilka minut.

  • 6

    Komosę wymieszaj z warzywami, kukurydzą, posyp pokruszonym serem feta i posiekaną natką pietruszki.

  • 7

    Dopraw do smaku pieprzem.


2 komentarze

kaja

31 października 2019 (10:14)

smaczna na maxa

Malwina

1 listopada 2019 (20:47)

Super połączenie smaku fety i kaszy!

Skomentuj


Kuchnia: Dietetyczna

Kategoria: · Sałatki

Autor: Justyna · 25 października 2019


Podobne przepisy

+ Dodaj przepis