Genialna sałatka z komosą ryżową, pieczarkami i serem feta. Lekka, dietetyczna i bardzo syta. Smakuje znakomicie na ciepło i na zimno.
Przed ugotowaniem przepłucz komosę 1-2 razy pod bieżącą zimną wodą.
Komosę ugotuj według przepisu na opakowaniu.
Cebulę posiekaj, pieczarki pokrój w plastry, marchew obierz i pokrój w kostkę.
Na patelni rozgrzej tłuszcz i podsmaż pieczarki z cebulą.
Dodaj marchewkę i duś przez kilka minut.
Komosę wymieszaj z warzywami, kukurydzą, posyp pokruszonym serem feta i posiekaną natką pietruszki.
Dopraw do smaku pieprzem.
2 komentarze
kaja
31 października 2019 (10:14)
smaczna na maxa
Malwina
1 listopada 2019 (20:47)
Super połączenie smaku fety i kaszy!