Sposób na to jak odczarować tofu! Wystarczy zamarynować je w miodowej marynacie i usmażyć na patelni grillowej, następnie połącz je z ulubionymi warzywami.
Średnia ocen: 0(0)
30min
Czas przygotowania
1
Ilość z przepisu
Łatwy
Poziom trudności
Składniki
90 g tofu
3 garście mixu sałat
2 rzodkiewki
2 małe ogórki gruntowe
garść pomidorków koktajlowych
0,5 czerwonej cebuli
pęczek szczypior
2-3 garście prażonego słonecznika
odrobina oliwy do smażenia
Marynata do tofu:
Marynata:
sok z połówki cytryny
1 łyżeczka miodu
1 ząbek czosnku
zioła prowansalskie
natka pietruszki
sól
pieprz
Sposób przygotowania
1
Do miski wrzuć sałatę, przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, pokrojoną w piórka czerwoną cebulę, pokrojone ogórki i plasterki rzodkiewki.
2
Przygotuj marynatę dokładnie łącząc ze sobą wszystkie składniki.
3
Tofu zamarynuj w marynacie i posyp z dwóch stron ziołami. Odstaw na 15 minut.
4
Usmaż tofu na patelni grillowej z obu stron na lekko złocisty kolor. Olej musi być rozgrzany. Następnie wyłóż gotowe tofu na sałatę z warzywami.
Dodaj komentarz