Sałatka z awokado, figą i gorgonzolą Sałatka z awokado, figą i gorgonzolą

Sałatka z awokado, figą i gorgonzolą

Pyszna sałatka, która idealnie nadaje się na śniadanie, kolację oraz na lunch w pracy.

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

10min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

2

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 2 garście szpinaku
  • 1 dojrzałe awokado
  • 2 figi
  • 6 sztuk suszonych daktyli
  • większa garść orzechów włoskich
  • kilka czarnych oliwek
  • ser pleśniowy gorgonzola
  • 6 sztuk suszonych pomidorów
  • oliwa z oliwek

Sposób przygotowania

  • 1
    Szpinak umyj i osusz.
  • 2
    Orzechy posiekaj i podpraż na patelni - bez tłuszczu.
  • 3
    Pokrój daktyle, awokado, oliwki, suszone pomidory i wymieszaj w salaterce ze szpinakiem.
  • 4
    Dodaj kawałki sera pleśniowego i posyp podprażonymi orzechami.
  • 5
    Udekoruj przepołowioną figą.
  • 6
    Skrop oliwą z oliwek.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Sałatki Fit

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis