Sałatka obiadowa z kapusty włoskiej Sałatka obiadowa z kapusty włoskiej

Sałatka obiadowa z kapusty włoskiej

Idealna sałatka do obiadu z kurczakiem. Genialna w smaku!

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

25min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

6

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 1 główka kapusty włoskiej (ok. 1 kg)
  • 2 marchewki
  • 1 czerwona cebula
  • 1 łodyga selera naciowego
  • 4 dymki
  • 100g orzechów pekan lub ewentualnie włoskich
  • Sos sałatkowy:
  • 200 g majonezu
  • 4 łyżki maślanki
  • 2 łyżeczki miodu
  • 2 łyżeczki octu jabłkowego
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

  • 1
    Ręcznie lub za pomocą malaksera poszatkuj kapustę.
  • 2
    Marchewki zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Seler i dymki drobno pokrój. Czerwoną cebulę posiekaj w piórka.
  • 3
    Wszystkie składniki na sos dokładnie wymieszaj i dodaj je do warzyw.
  • 4
    Dopraw do smaku w razie potrzeby.
  • 5
    Orzechy podraż na patelni i udekoruj nimi sałatkę.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Sałatki CebulaKapustaObiad

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis