Sałatka bezludna wyspa Sałatka bezludna wyspa

Sałatka bezludna wyspa

Ciekawy sposób na podanie sałatki

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

60h

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

5

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • ryż 1 woreczek
  • seler konserwowy 1 słoik
  • kukurydza konserwowa pół puszki
  • ananas w puszce 3 plastry
  • sera żółtego 15-20 dkg
  • szynka 15 dkg
  • majonez 2 łyżki
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

  • 1

    Ryż ugotować al dente w osolonej wodzie, następnie odstawić do przestygnięcia.

  • 2

    Seler odsączyć z zalewy i wyłożyć na miskę. Dodać odsączoną kukurydzę oraz pokrojonego w kostkę ananasa i wędlinę.

  • 3

    Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach zostawiając część do dekoracji na wierch.

  • 4

    Połączyć wszystkie składniki. Dodać majonez i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

  • 5

    Sałatkę włożyć do małej miseczki, odwrócić na talerz. Posmarować majonezem, obsypać drobno startym żółtym serem,  obłożyć kukurydzą i natką pietruszki. Palmy zrobiłam z  patyków na szaszłyki, czarnych oliwek i natki pietruszki.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Sałatki

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis