Przepis na sos musztardowy do ryby jest niezwykle prosty w przygotowaniu, aromatyczny, wyrazisty i co najważniejsze skrada podniebienie wszystkich członków rodziny.
Średnia ocen: 5(1)
30min
Czas przygotowania
2
Ilość z przepisu
Łatwy
Poziom trudności
Składniki
Ryba:
2 filety bez skóry z łososia (lub innej ryby np dorsza czy halibuta)
3 ząbki czosnku
mielony biały pieprz
mielony czarny pieprz
sól
Sos:
SOS
3 łyżki majonezu
0,5 łyżki musztardy sarepskiej
1 łyżka musztardy francuskiej
1 mała papryczka chili
1 cytryna
0,5 pęczka kopru
Sposób przygotowania
1
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180°C
2
Filety ryby doprawiamy tylko z jednej strony odrobiną soli i pieprzu. Natomiast przeciśniętym przez praskę czosnkiem nacieramy już filety z dwóch stron.
Sos:
1
W misce mieszamy majonez, dwa rodzaje musztardy, pokrojoną papryczkę chili. Filety ryby ułożone w naczyniu żaroodpornym smarujemy przygotowanym sosem. Rybę posypujemy startą skórką z cytryny oraz koperkiem.
Pieczenie:
1
Rybę wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C na około 20 minut.
1 komentarz
Petarda