Ryba w sosie musztardowym Ryba w sosie musztardowym

Ryba w sosie musztardowym

Przepis na sos musztardowy do ryby jest niezwykle prosty w przygotowaniu, aromatyczny, wyrazisty i co najważniejsze skrada podniebienie wszystkich członków rodziny.

Średnia ocen: 5 (1)
Czas przygotowania

30min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

2

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • Ryba:
  • 2 filety bez skóry z łososia (lub innej ryby np dorsza czy halibuta)
  • 3 ząbki czosnku
  • mielony biały pieprz
  • mielony czarny pieprz
  • sól
  • Sos:
  • SOS
  • 3 łyżki majonezu
  • 0,5 łyżki musztardy sarepskiej
  • 1 łyżka musztardy francuskiej
  • 1 mała papryczka chili
  • 1 cytryna
  • 0,5 pęczka kopru

Sposób przygotowania

  • 1
    Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180°C
  • 2
    Filety ryby doprawiamy tylko z jednej strony odrobiną soli i pieprzu. Natomiast przeciśniętym przez praskę czosnkiem nacieramy już filety z dwóch stron.
  • Sos:
  • 1
    W misce mieszamy majonez, dwa rodzaje musztardy, pokrojoną papryczkę chili. Filety ryby ułożone w naczyniu żaroodpornym smarujemy przygotowanym sosem. Rybę posypujemy startą skórką z cytryny oraz koperkiem.
  • Pieczenie:
  • 1
    Rybę wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C na około 20 minut.

1 komentarz

Jan 16 lutego 2020 (20:58)

Petarda

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Dania rybne Sosy i pasty KolacjaŁosośObiadRyba

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis