Roladki z tortilli Roladki z tortilli

Roladki z tortilli

Idealne na szybką przystawkę.

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

15min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

4

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 2 pszenne tortille
  • 250 g świeżego szpinaku
  • 100 g twarożku do smarowania np. Almette
  • kilka suszonych pomidorów
  • 100 g wędzonego łososia
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, świeżo mielony pieprz, gałka muszkatołowa

Sposób przygotowania

  • 1
    Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. Dodaj przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Następnie dodaj szpinak i duś na małym ogniu około 5 minut. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Odstaw do ostudzenia.
  • 2
    Na tortilli rozsmaruj Almette, na serek kładziemy kawałki porwanego łososia oraz szpinak i pokrojone suszone pomidory.
  • 3
    Zwijamy placeki tortilli tworząc rulon. Na końcu mocno dociskamy, zalepiając tortille serkiem.
  • 4
    Tak przygotowane tortille owiń folią spożywczą. Odstaw do lodówki na około 1 godzinę. Przed podaniem, tortillę pokrój w 3 cm roladki.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Przekąski ImprezaPrzystawkiSzpinak

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis