Pomidorowy sos do ryby Pomidorowy sos do ryby

Pomidorowy sos do ryby

Tym sosem pomidorowym możemy zarówno polać gotową już rybę, jak i dodać ją do ryby, którą chcemy przyrządzić w naczyniu żaroodpornym.

Średnia ocen: 5 (4)
Czas przygotowania

15min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

2

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 250 ml przecieru pomidorowego
  • 1/2 cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • łyżeczka oregano
  • łyżeczka bazylii
  • łyżeczka tymianku
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

  • 1
    Cebulę drobno posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę. Na patelni rozgrzej odrobinę oliwy i wrzuć cebulę i czosnek. Podsmażaj tak, aby cebulka się lekko zeszkliła.
  • 2
    Następnie dodaj przecier pomidorowy i zagotuj. Dopraw solą, pieprzem, oregano, bazylią i tymiankiem. Gotowe.

4 komentarze

Eryka 12 listopada 2019 (20:10)

Ale to musi być smacZne!

ewa 14 listopada 2019 (13:55)

musi musi bo wyglada dobrze

Danuta 4 listopada 2020 (13:49)

Zrobilam,pychotka!

Żaneta 15 grudnia 2021 (20:00)

Pychota

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Sosy i pasty Ryba

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis