Pomidorowa z drobiowymi pulpetami Pomidorowa z drobiowymi pulpetami

Pomidorowa z drobiowymi pulpetami

Pomidorówka z drobiowymi klopsikami jako alternatywa dla klasycznej zupy pomidorowej jest lekka, aromatyczna i sycąca. Warto wypróbować.

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

45min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

4

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 1/2 kg mięsa mielonego z indyka
  • 500 ml rosołu
  • 300 ml przecieru pomidorowego
  • 1 duży pomidor obrany ze skóry
  • 1 papryka
  • 1 cebula
  • Przyprawy:
  • 1 łyżka suszonej bazylii
  • 1 łyżka suszonego majeranku
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz
  • Dodatki:
  • listki świeżej bazylii
  • jogurt natualny

Sposób przygotowania

  • 1
    Mięso wymieszaj z przyprawami oraz oliwą i uformuj małe pulpeciki. Podsmaż je na patelni pod przykryciem.
  • 2
    Do garnka wlej rosół, dodaj posiekaną cebulę, pokrojoną w kostkę paprykę i pomidora. Po 15 min dodaj przecier pomidorowy i wszystko zblenduj.
  • 3
    Do zupy dodaj klopsiki i gotuj na małym ogniu około 25 minut.
  • 4
    Zupę można podawać ze świeżą bazylią lub odrobiną jogurtu naturalnego.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Zupy CebulaIndykObiad z mięsemPaprykaPomidory

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis