Pomidorowa fasolka z jajkiem sadzonym w 10 minut

Bardzo szybkie śniadanie kuchni angielskiej, które przygotujecie w niecałe 10 minut. Będziecie z pewność zaskoczeni jak syte i smaczne jest takie śniadanie.

Ocena:

(0)
Pomidorowa fasolka z jajkiem sadzonym w 10 minut Pomidorowa fasolka z jajkiem sadzonym w 10 minut
Czas przygotowania

10min

Porcji z przepisu

2

Poziom trudności

Łatwy


Pomidorowa fasolka z jajkiem sadzonym w 10 minut

Składniki:

  • ½ puszki Białej fasoli Cannellini (ugotowanej na parze)
  • 100 g przecieru pomidorowego
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka brązowego cukru
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • ½ pęczka natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka masła klarowanego do smażenia jajek

Sposób przygotowania:

  • 1

    Na patelnie wlewamy przecier pomidorowy i dodajemy fasolkę. Podgrzewamy. Następnie dodajemy cukier, ocet i doprawiamy solą oraz pieprzem. Mieszamy i podgrzewamy cały czas fasolkę z przecierem na małym ogniu.

  • 2

    Na drugiej patelni rozpuszczamy odrobinę masła klarowanego i smażymy jajka sadzone

  • 3

    Gotowe jajka oraz fasolkę układamy na talerzu, posypujemy odrobiną natki pietruszki i śniadanie gotowe!


Skomentuj


Kuchnia: Wegetariańska

Kategoria: · Śniadania

Autor: Justyna · 4 kwietnia 2019


Podobne przepisy

+ Dodaj przepis