Pomidorki koktajlowe z piekarnika Pomidorki koktajlowe z piekarnika

Pomidorki koktajlowe z piekarnika

Aromatyczne pomidorki koktajlowe pieczone w piekarniku z przyprawami to genialna przystawka i znakomity dodatek do przeróżnych dań.

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

50min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

4

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 500 g pomidorków koktajlowych
  • oliwa z oliwek
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • odrobina cukru
  • granulowany czosnek
  • sól
  • zioła prowansalskie
  • suszony rozmaryn

Sposób przygotowania

  • 1
    Piekarnik nagrzewamy do 120 stopni. Pomidorki kroimy na pół. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i delikatnie skrapiamy oliwą z oliwek. Przekrojone pomidorki również należy skropić oliwą wymieszaną z octem balsamiczny.
  • 2
    Następnie pomidorku posypujemy suszonymi ziołami i oprószamy solą i cukrem.
  • 3
    Blachę z pomidorami wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 50 minut.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Przekąski ImprezaPomidoryPrzystawki

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis