Pieczarki faszerowane fetą

Pyszne faszerowane pieczarki, zapiekane w piekarniku to świetny pomysł na ciepłą przekąskę!

Ocena:

(0)
Pieczarki faszerowane fetą Pieczarki faszerowane fetą
Czas przygotowania
20min
Porcji z przepisu
6
Poziom trudności
Łatwy

Pieczarki faszerowane fetą

Składniki:

  • 6 dużych pieczarek
  • 100 g sera feta
  • 1 ząbek czosnku
  • kilka listków bazylii
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

  • 1

    Pieczarek oczyszczamy, następnie odkrawamy trzon od kapelusza.

  • 2

    Ser feta kroimy w kosteczkę i razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem umieszczamy wewnątrz kapelusza. Na koniec dodajemy wszystkie przyprawy.

  • 3

    Pieczarki wstawiamy do rozgrzanego do 160 stopni C przez 15 – 20 min.


Skomentuj


Kuchnia: Polska

Kategoria: · Przystawki

Autor: Justyna · 12 maja 2020


Podobne przepisy

+ Dodaj przepis