Pasta z makreli Pasta z makreli

Pasta z makreli

Niezwykle prosty przepis na dietetyczną (bez dodatku jajek) i niezwykle zdrową pastę z makreli z dodatkiem twarogu. Jest to doskonała propozycja smacznej i zdrowej przekąsi, zwłaszcza jeśli podamy ją na pieczywie typu pumpernikiel.

Średnia ocen: 5 (1)
Czas przygotowania

10min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

2

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 250 gram wędzonej makreli
  • 50 gram twarogu półtłustego
  • 3 łyżki naturalnego jogurtu
  • garść posiekanego koperku
  • garść ulubionych kiełek
  • 4 kromki pumpernikla
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu

Sposób przygotowania

  • 1
    Makrelę oczyść, oddziel mięso od ości i skóry. Wymieszaj je z twarogiem i jogurtem. Dodaj koperek, sól i pieprz.
  • 2
    Podawaj pastę nałożoną na pumperniklu, udekoruj kiełkami.

1 komentarz

aga 23 stycznia 2019 (11:48)

taka prosta rzecz a smakuje przepysznie, uwielbiam makrele z pumperniklem, kiełki pasują idealnie!!

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Przekąski Śniadanie

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis