Parówki w cieście francuskim Parówki w cieście francuskim

Parówki w cieście francuskim

Prosta przekąska w postaci parówek w cieście francuskim z serem! Przepis jest idealny na wszelkie imprezy – również dla dzieci! W przepisie jest też krok po kroku opisane jak zawijać parówki w ciasto francuskie.

Średnia ocen: 5 (4)
Czas przygotowania

20min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

10

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 10 parówki
  • 10 plastrów żółtego sera
  • opakowanie ciasta francuskiego
  • słodka papryka w proszku
  • 1 jajko

Sposób przygotowania

  • 1
    Rozwijamy płat ciasta francuskiego i kroimy wzdłuż na paski o szerokości około 2 cm.
  • 2
    Plasterki sera posypujemy słodką papryką.
  • 3
    Parówki owijamy serem, a następnie paskami ciasta (zostaw końce paprówek niezawinięte, po to aby danie ładnie się prezentowało). Ciasto lekko dociskamy.
  • 4
    Tak przygotowane parówki w cieście smarujemy roztrzepanym jajkiem.
  • 5
    Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  • 6
    Pieczemy około 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni C. Ciasto powinno się nam w tym czasie ładnie zarumienić.

4 komentarze

Irek 31 grudnia 2019 (01:09)

Tak proste a tak obłędnie dobre jest to to.

Gniewko 31 grudnia 2019 (14:14)

Proste! Dobry sosik do tego i mega przekąska na imprezkę

Wydra 1 stycznia 2020 (21:29)

Robiłam bez sera i tez do wyszły

Kowal 3 stycznia 2020 (07:52)

Klasyk ❤️

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Przekąski ImprezaPrzekąski z ciasta francuskiegoSylwester

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis