Meksykańska pasta z awokado – guacamole

Kremowym sos guacamole i maczane w nim nachos to świetna imprezowa przystawka.

Ocena:

(1)
Meksykańska pasta z awokado – guacamole Meksykańska pasta z awokado – guacamole
Czas przygotowania

10min

Porcji z przepisu

4

Poziom trudności

Łatwy


Meksykańska pasta z awokado – guacamole

Składniki:

  • 2 dojrzałe awokado
  • ½ pęczka świeżej kolendry
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 niewielka cebula
  • ½ papryczki chili
  • oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

  • 1

    Awokado, pokrój na mniejsze kawałki i lekko skrop cytryną.

  • 2

    Papryczkę i cebulę drobno posiekaj Czosnek przeciśnij przez praskę. Wymieszaj je razem z awokado, dodaj oliwę i zmiksuj całość do uzyskania kremowej konsystencji.

  • 3

    Pod koniec Dodaj posiekaną świeżą kolendrę i odrobinę soli. Mus można podawać na przykład z grzankami lub nachosami.


1 komentarz

Alalala

19 lutego 2020 (15:58)

Kocham awokado w takiej postaci

Skomentuj


Kuchnia: Meksykańska

Kategoria: · Przystawki

Autor: magie · 13 lutego 2020


Podobne przepisy

+ Dodaj przepis