Lekka sałatka z roszponką i rzodkiewką Lekka sałatka z roszponką i rzodkiewką

Lekka sałatka z roszponką i rzodkiewką

Genialna, lekka sałatka, która idealnie sprawdzi się na śniadanie, kolację, grilla lub imprezę.

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

10min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

4

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • Roszponka
  • Pęczek rzodkiewki
  • 1 pęczek dymki
  • 6 suszonych pomidorów z zalewy
  • garść borówek
  • 1 ogórek gruntowy
  • oliwa z oliwek
  • kawałek sera feta
  • garść podprażonych pestek dyni

Sposób przygotowania

  • 1
    Rzodkiewkę myjemy i kroimy w plasteri.
  • 2
    Ogórka obieramy i kroimy w kostkę.
  • 3
    Pomidory odsączamy z zalewy i kroimy w paski.
  • 4
    Roszponkę opłukujemy i osuszamy. Wykładamy na duży płaski talerz z resztą warzyw.
  • 5
    Skrapiamy sałatkę obficie oliwą z oliwek i rozkruszamy ser feta.
  • 6
    Na koniec posypujemy sałatkę podprażonymi pestkami dyni i garścią borówek.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Sałatki BorówkiGrill

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis