Lekka sałatka z roszponką i rzodkiewką

Genialna, lekka sałatka, która idealnie sprawdzi się na śniadanie, kolację, grilla lub imprezę.

Ocena:

(0)
Lekka sałatka z roszponką i rzodkiewką Lekka sałatka z roszponką i rzodkiewką
Czas przygotowania

10min

Porcji z przepisu

4

Poziom trudności

Łatwy


Lekka sałatka z roszponką i rzodkiewką

Składniki:

  • Roszponka
  • Pęczek rzodkiewki
  • 1 pęczek dymki
  • 6 suszonych pomidorów z zalewy
  • garść borówek
  • 1 ogórek gruntowy
  • oliwa z oliwek
  • kawałek sera feta
  • garść podprażonych pestek dyni

Sposób przygotowania:

  • 1

    Rzodkiewkę myjemy i kroimy w plasteri.

  • 2

    Ogórka obieramy i kroimy w kostkę.

  • 3

    Pomidory odsączamy z zalewy i kroimy w paski.

  • 4

    Roszponkę opłukujemy i osuszamy. Wykładamy na duży płaski talerz z resztą warzyw.

  • 5

    Skrapiamy sałatkę obficie oliwą z oliwek i rozkruszamy ser feta.

  • 6

    Na koniec posypujemy sałatkę podprażonymi pestkami dyni i garścią borówek.


Skomentuj


Kuchnia: Dietetyczna

Kategoria: · Sałatki

Autor: Justyna · 10 kwietnia 2020


Podobne przepisy

+ Dodaj przepis