Krewetki w chilli z pietruszką, kolendrą i czosnkiem Krewetki w chilli z pietruszką, kolendrą i czosnkiem

Krewetki w chilli z pietruszką, kolendrą i czosnkiem

Aromatyczne krewetki z czosnkiem i chilli to łatwe i klasyczne do przygotowania danie. Polecam.

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

20min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

2

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 200 g krewetek tygrysich
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 papryczka chilli
  • olej ryżowy lub masło klarowane
  • sól morska i pieprz
  • natka pietruszki
  • świeża kolendra
  • sok z 1/2 cytryny

Sposób przygotowania

  • 1

    Krewetki myjemy i solimy i polewamy wyciśniętym sokiem z cytryny. Drobno siekamy papryczkę chilli i łączymy ją z wyciśniętym przez praskę czosnkiem.

  • 2

    Rozgrzewamy patelnię i na oleju ryżowym bądź maśle podprażamy czosnek z papryczką. Po chwili dodajemy krewetki. Smażymy je po około 4 min z każdej strony. 

  • 3

    Doprawiamy pieprzem, solą.  Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki oraz świeżą kolendrę. 

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Przekąski KrewetkiObiad z krewetkami

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis