Kremowa zupa dyniowa z makaronem i orzechami

Pyszna, jesienna zupka.

Ocena:

(0)
Kremowa zupa dyniowa z makaronem i orzechami Kremowa zupa dyniowa z makaronem i orzechami
Czas przygotowania

30min

Porcji z przepisu

4

Poziom trudności

Łatwy


Kremowa zupa dyniowa z makaronem i orzechami

Składniki:

  • miąższ z dyni 500 g,
  • ziemniaki 2 szt,
  • cebula 1/2 szt,
  • czosnek 1 ząbek,
  • bulion warzywny 0,7 l,
  • curry 1/2 łyżeczki,
  • śmietana 18 % 1 łyżka,
  • posiekane orzechy włoskie 2 łyżeczki,
  • makaron nitki 100 g,
  • sól,
  • pieprz,
  • olej do smażenia,

Sposób przygotowania:

  • 1

    Cebulę obrać i posiekać, czosnek obrać i również drobno posiekać, ziemniaki i dynię obrać i pokroić w kostkę.

  • 2

    Cebulę i czosnek podsmażyć na oleju.

  • 3

    Dodać ziemniaki i dynię i chwilkę razem smażyć.

  • 4

    Wlać bulion i gotować do momentu aż warzywa będą miękkie.

  • 5

    Doprawić do smaku solą, pieprzem i curry, dodać śmietanę, wymieszać.

  • 6

    Zupę rozdrobnić blenderem na gładki krem.

  • 7

    Makaron przygotować według przepisu na opakowaniu.

  • 8

    Zupę podawać z makaronem oraz posypać posiekanymi orzechami.


Skomentuj


Kuchnia: Polska

Kategoria: · Zupy

Autor: Aneta P · 5 października 2018


Podobne przepisy

+ Dodaj przepis