Kanapkowa pasta z buraka Kanapkowa pasta z buraka

Kanapkowa pasta z buraka

Nietypowe połączenie buraka z granatem jest dość odważne, ale te dwa smaki doskonale się ze sobą komponują.

Średnia ocen: 5 (1)
Czas przygotowania

25min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

4

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 1 burak
  • 3 rzodkiewki
  • 3 suszone pomidory
  • 150 gram serka twarogowego (mielonego)
  • szczypiorek
  • sól
  • pieprz
  • pieczywo
  • garść rukoli
  • garść pestek granatu

Sposób przygotowania

  • 1
    Buraka pieczemy w foli aluminiowej do miękkości. Po ostudzeniu, obieramy i kroimy w drobną kostkę.
  • 2
    Rzodkiewkę kroimy w półplasterki, siekamy szczypiorek i kroimy w kostkę suszone pomidory.
  • 3
    Wszystko mieszamy z twarogiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Rozsmarowujemy pastę na pieczywo, na jej wierzch wykładamy rukolę i posypujemy granatem.

1 komentarz

Justyna 25 marca 2019 (14:04)

Bardzo dobre! Super pomysł na zdrową przekąskę. Robiłam już nie raz.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Przekąski BurakiGranatHashimotoŚniadanie

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis