Kanapkowa pasta z buraka

Nietypowe połączenie buraka z granatem jest dość odważne, ale te dwa smaki doskonale się ze sobą komponują.

Ocena:

(1)
Kanapkowa pasta z buraka Kanapkowa pasta z buraka
Czas przygotowania

25min

Porcji z przepisu

4

Poziom trudności

Łatwy


Kanapkowa pasta z buraka

Składniki:

  • 1 burak
  • 3 rzodkiewki
  • 3 suszone pomidory
  • 150 gram serka twarogowego (mielonego)
  • szczypiorek
  • sól
  • pieprz
  • pieczywo
  • garść rukoli
  • garść pestek granatu

Sposób przygotowania:

  • 1

    Buraka pieczemy w foli aluminiowej do miękkości. Po ostudzeniu, obieramy i kroimy w drobną kostkę.

  • 2

    Rzodkiewkę kroimy w półplasterki, siekamy szczypiorek i kroimy w kostkę suszone pomidory.

  • 3

    Wszystko mieszamy z twarogiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Rozsmarowujemy pastę na pieczywo, na jej wierzch wykładamy rukolę i posypujemy granatem.


1 komentarz

Justyna

25 marca 2019 (14:04)

Bardzo dobre! Super pomysł na zdrową przekąskę. Robiłam już nie raz.

Skomentuj


Kuchnia: DietetycznaWegetariańska

Kategoria: · Kolacje · Przystawki · Śniadania

Autor: ewa · 21 lutego 2019


Podobne przepisy

+ Dodaj przepis