Jajka faszerowane Jajka faszerowane

Jajka faszerowane

Jajka faszerowane pastą musztardową to absolutny hit każdej imprezy, a także wielkanocnego stołu.

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

15min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

6

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 1 łyżka majonezu
  • sól
  • pieprz
  • szczypta słodkiej papryki w proszku
  • posiekany szczypiorek

Sposób przygotowania

  • 1
    Jajka przekrawamy na pół. Delikatnie wyciągamy z nich żółtka.
  • 2
    Żółtka łączymy z majonezem i musztardą, tak aby powstała nam gęsta pasta. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  • 3
    Tak przygotowaną masą faszerujemy do połówek białek. Ja do tego używam szprycy cukierniczej, ale możesz zrobić to też za pomocą łyżeczki.
  • 4
    Tak przygotowane jajka posypujemy posiekanym szczypiorkiem i odrobiną słodkiej papryki.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Przekąski JajkaPrzystawkiŚniadanieWielkanoc

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis