Delikatne a zarazem wyraziste w smaku jajka faszerowane suszonymi pomidorami oraz fetą. Są proste w przygotowaniu i pięknie prezentują się na talerzu. Idealna propozycja przystawki na wielkanocne śniadanie i nie tylko.
Jajka gotujemy na twardo, zaraz po ściągnięciu z ognia zalewamy je zimną wodą. Kiedy ostygną obieramy je i przekrawamy wzdłuż na pół.
Delikatnie za pomocą małej łyżeczki wyciągamy żółtka. Dodajemy do nich pokruszoną fetę i 2 łyżki majonezu. Rozgniatamy wszystko widelcem, tak by składniki się połączyły.
Dodajemy posiekane pomidory, doprawiamy pieprzem oraz solą (przed posoleniem warto spróbować masy, ponieważ feta jest dość słona).
Masę nadkładamy na połówki białek.
Wszystkie składniki na sos dokładnie ze sobą wymieszaj, polej je sosem i udekoruj posiekanym szczypiorkiem.
1 komentarz
Justyna
25 marca 2019 (14:00)
Te jajka zawsze goszczą u mnie na wielkanocnym stole 🙂 Są pyszne!