Jajka faszerowane z pieczarkami Jajka faszerowane z pieczarkami

Jajka faszerowane z pieczarkami

Prosty i szybki przepis na jajka faszerowane pieczarkami z dodatkiem odrobiny majonezu i pietruszki.
Bardzo polecam przepis (nie tylko w okresie wielkanocnym). Przepis podpatrzyłam na blogu Anny Starmach – polecam.

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

15min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

4

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 4 jajka
  • 5 pieczarek
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka siekanej pietruszki lub koperku
  • 1 łyżeczka masła
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

  • 1
    Pieczarki oczyść, umyj, zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
  • 2
    Na patelni rozgrzej masło, dodaj pieczarki, smaż kilka minut, dopraw do smaku.
  • 3
    Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek, przekrój wzdłuż na połówki.
  • 4
    Wydrąż żółtka, rozdrobnij je widelcem, wymieszaj z pieczarkami, majonezem, dodaj koperek lub pietruszkę.
  • 5
    Za pomocą łyżeczki napełnij jajka farszem. Gotowe jajka udekoruj pietruszką lub koperkiem.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Przekąski JajkaPieczarkiWielkanoc

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis