Jajecznica na żytnim toście Jajecznica na żytnim toście

Jajecznica na żytnim toście

Idealny pomysł na szybkie i sycące śniadanie lub kolację dla osób, które lubią jajeczne potrawy.

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

10min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

1

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 2 jajka
  • garść pomidorków koktajlowych
  • oliwa z oliwek
  • 2 kromki chleba żytniego na zakwasie
  • szczypiorek
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

  • 1
    Pomidorki umyj i przekrój na pół. Rozgrzej odrobinę oliwy na patelni. Jajka wbij do miseczki, wymieszaj widelcem z odrobiną pieprzu, następnie wlej na patelnie.
  • 2
    Delikatnie mieszając doprowadź jajecznicę do ulubionej konsystencji.
  • 3
    Kromki chleba podpiecz na drugiej patelni (bez dodatku tłuszczu) lub w tosterze.
  • 4
    Jajecznice z pomidorkami wyłóż na podpieczony chlebek. Podawaj posypane szczypiorkiem.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Przekąski JajkaŚniadanie

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis