Jajecznica na żytnim toście

Idealny pomysł na szybkie i sycące śniadanie lub kolację dla osób, które lubią jajeczne potrawy.

Ocena:

(0)
Jajecznica na żytnim toście Jajecznica na żytnim toście
Czas przygotowania

10min

Porcji z przepisu

1

Poziom trudności

Łatwy


Jajecznica na żytnim toście

Składniki:

  • 2 jajka
  • garść pomidorków koktajlowych
  • oliwa z oliwek
  • 2 kromki chleba żytniego na zakwasie
  • szczypiorek
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

  • 1

    Pomidorki umyj i przekrój na pół. Rozgrzej odrobinę oliwy na patelni. Jajka wbij do miseczki, wymieszaj widelcem z odrobiną pieprzu, następnie wlej na patelnie.

  • 2

    Delikatnie mieszając doprowadź jajecznicę do ulubionej konsystencji.

  • 3

    Kromki chleba podpiecz na drugiej patelni (bez dodatku tłuszczu) lub w tosterze.

  • 4

    Jajecznice z pomidorkami wyłóż na podpieczony chlebek. Podawaj posypane szczypiorkiem.


Skomentuj


Kuchnia: Dietetyczna

Kategoria: · Kolacje · Śniadania

Autor: magie · 11 grudnia 2018


Podobne przepisy

+ Dodaj przepis