Jaglana pizza z pastą awokado Jaglana pizza z pastą awokado

Jaglana pizza z pastą awokado

Przepyszna mini pizza z kaszy jaglanej, pastą awokado i sadzony jajkiem na wierzchu.

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

40min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

1

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 1/2 awokado
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 jajko
  • 5 łyżek kaszy jaglanej
  • 50 g wody
  • curry
  • bazylia
  • majeranek
  • chilli
  • pieprz

Sposób przygotowania

  • 1
    Kaszę mielimy na mąkę, mieszamy z przyprawami. Suchą mieszankę zalewamy wodą i mieszamy, po czym przekładamy na papier do pieczenia i pieczemy w 200 stopniach C przez 10 minut.
  • 2
    Awokado obieramy, rozgniatamy widelcem razem z sokiem z cytryny. Po 10 minutach pieczenia wyciągamy spód pizzy, smarujemy musem z awokado, brzeg smarujemy grubiej, aby jajko nam nie wypłynęło.
  • 3
    Na posmarowany musem z awokado spód pizzy wpijamy ostrożnie jajko. Całość umieszczamy w piekarniku na 15-20 minut w 180 stopniach C (jajko powinno się już upiec).
  • 4
    Na koniec posypujemy odrobiną soli.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Pizza AwokadoFitJajkaKolacja

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis