Guacamole – dip z awokado

Jak zrobić guacamole bez użycia blendera? Wsytarczy wszystkie składniki ze sobą polączyć i rozgnieść widelcem, a powstanie nam kremowy, orzeźwiający dip!

Ocena:

(0)
Guacamole – dip z awokado Guacamole – dip z awokado
Czas przygotowania

7min

Porcji z przepisu

1

Poziom trudności

Łatwy


Guacamole – dip z awokado

Składniki:

  • 1 dojrzałe awokado
  • 0,5 cebuli
  • sok z 0,5 limonki
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka posiekanej kolendry
  • sól

Sposób przygotowania:

  • 1

    Awokado przekrój na pół, pozbądź się pestki. Za pomocą łyżki wyjmij miąższ i przełóż go do miski. Następnie rozgnieć go widelcem.

  • 2

    Cebulę drobno posiekaj. Czosnek przeciśnij przez praskę. Dodaj wraz z solą i posiekaną kolendrą do miski z awokado.

  • 3

    Na koniec przypraw sokiem z limonki i starannie połącz wszystkie składniki za pomocą widelca.


Skomentuj


Kuchnia: Meksykańska

Kategoria: · Przystawki

Autor: Justyna · 25 marca 2020


Podobne przepisy

+ Dodaj przepis