Gruszka ze szpinakiem serem kozim miodem i orzechami.

Takie połączenie jest bardzo ciekawe w smaku. A podana inaczej niż tradycyjnie cieszy oko. Polecam

Ocena:

(0)
Gruszka ze szpinakiem serem kozim miodem i orzechami. Gruszka ze szpinakiem serem kozim miodem i orzechami.
Czas przygotowania

40min

Porcji z przepisu

2

Poziom trudności

Łatwy


Gruszka ze szpinakiem serem kozim miodem i orzechami.

Składniki:

  • 2 duże gruszki
  • Ser kozi kto ile lubi
  • 6-8 orzechów pekan lub włoskich
  • 2 garście szpinaku baby
  • Miód płynny

Sposób przygotowania:

  • 1

    Gruszki myjemy i przecinamy na trzy części wydrążając miąższ i pestki. Miąższ kroimy w drobną kostkę i mieszamy z szpinakiem.

  • 2

    Gotowe nadzienie przekładamy do podstawy gruszki na górze układamy ser i posypujemy wszystko orzechami.

  • 3

    Następnie układamy kolejną warstwę przykrywamy wszystko górą gruszki i spinamy wykałaczką.

  • 4

    Tak przygotowane danie wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy ok. 10 minut.

  • 5

    Gruszki najlepiej zjeść zaraz po upieczeniu polane miodem. SMACZNEGO


Skomentuj


Kuchnia: Polska

Kategoria: · Sałatki

Autor: Kasia14 · 16 września 2018


Podobne przepisy

+ Dodaj przepis