Grillowany arbuz podany z rukolą i serem feta Grillowany arbuz podany z rukolą i serem feta

Grillowany arbuz podany z rukolą i serem feta

Arbuz z grilla to idealny sposób na przywitanie sezonu grillowego i uczczenie nadejścia ciepłych, słonecznych dni!

Średnia ocen: 5 (1)
Czas przygotowania

15min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

4-6

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • arbuz
  • odrobina miodu
  • feta
  • rukola
  • Sos:
  • 1 łyżka miodu
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • sok z 1/2 limonki

Sposób przygotowania

  • 1
    Arbuza kroimy na trójkąty około 1 cm grubości. Każdy kawałek smarujemy odrobiną miodu.
  • 2
    Grillujemy arbuza po ok. 5-7 minut z każdej strony. Powinien złapać ładny kolor i powinny odznaczyć się charakterystyczne paski od grilla.
  • 3
    W tym czasie przygotuj sos: wszystkie składniki na sos dokładnie ze sobą wymieszaj.
  • 4
    Zgrillowanego arbuza przekładamy na płaski talerz. Na każdy kawałek arbuza wyłóż odrobinę rukoli i posyp rozkruszoną fetą. Polej sosem i gotowe!

1 komentarz

Ernest 2 maja 2019 (09:39)

to musi kraść na grillu serca wszystkim kobietą 🙂 muszę to zrobić i być gwiazdą na majówkowym grillu 😛

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Sałatki FitGrillRukola

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis