Grillowana sałatka z kurczakiem w komosie ryżowej

Prosta w wykonania na niespodziewanych gości i zdrowoholików.

Ocena:

(0)
Grillowana sałatka z kurczakiem w komosie ryżowej Grillowana sałatka z kurczakiem w komosie ryżowej
Czas przygotowania

25min

Porcji z przepisu

2

Poziom trudności

Łatwy


Grillowana sałatka z kurczakiem w komosie ryżowej

Składniki:

  • 300 g arbuza, jedna pierś z kurczaka, 1 jajko, łyżka mąki, 1 ser camembert, 150 g komosy ryżowej np. trójkolorowej, sól, pieprz, mieszanka sałat (opcjonalnie).

Sposób przygotowania:

  • 1

    Pierś kurczaka myjemy i kroimy w małe kawałki a następnie solimy i pieprzymy do smaku. 

  • 2

    Tak przygotowane kawałki obtaczamy w jajku, odrobienie mąki i komosie ryżowej. 

  • 3

    Miąższ arbuza kroimy w małe kawałki.

  • 4

    Ser camembert kroimy w paski.

  • 5

    Do wcześniej nagrzanego grilla wkładamy obtoczone w komosie ryżowej kawałki piersi z kurczaka, kawałki arbuza oraz camemberta. Grillujemy ok. 10 min./aż wszystko się ładnie zarumieni (bądź według uznania).

  • 6

    Wykładamy wszystkie kawałki na talerz. Można podawać na mieszance sałat.


     


Skomentuj


Kuchnia: Orientalna

Kategoria: · Sałatki

Autor: Ania Stankiewicz · 11 września 2018


Podobne przepisy

+ Dodaj przepis