Grillowana cukinia Grillowana cukinia

Grillowana cukinia

Niezwykle chrupiąca, grillowana cukinia z sosem czosnkowym i nutą cytryny – przystawka, która pasuje do wszystkiego!

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

10min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

4

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 50 gram masła
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki
  • sok z 1 cytryny
  • pieprz, sól
  • 1 cukinia
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania

  • 1
    W misce wymieszaj masło, przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z cytryny, sól, pieprz, paprykę.
  • 2
    Cukinię pokrój w plasterki (nie za cienkie, nie za grube). Wysmaruj każdy plasterek marynatą.
  • 3
    Patelnię grillową mocno rozgrzej. Smaż cukinię po około 2 minut z każdej strony.
  • 4
    Podawaj gorące, posypane natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Przekąski BezglutenoweCukinia

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis