Dip z sera pleśniowego Dip z sera pleśniowego

Dip z sera pleśniowego

Idealny dip do podania ze świeżymi chrupiącymi warzywami.

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

5min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

1

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 120 g sera gorgonzola
  • 80 ml śmietanki kremówki 30%
  • 30 g kwaśnej śmietany 18%
  • ½ cytryny
  • sól
  • pieprz cytrynowy

Sposób przygotowania

  • 1
    Ser gorgonzola rozkruszamy do miski. Dodajemy kwaśną śmietanę i rozdrabniamy widelcem.
  • 2
    Następnie dodajemy kremówkę, skórkę otartą z ½ cytryny i sok z ½ cytryny. Mieszamy.
  • 3
    Doprawiamy do smaku pieprzem cytrynowym i solą.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Przekąski Przystawki

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis