Chrupiąca tortilla z humusem i awokado

Chrupiąca tortilla z awokado i humusem w środku to znana i lubiana przekąska kuchni meksykańskiej. Jest to też świetna baza i opcja do podania jako przekąska.

Ocena:

(0)
Chrupiąca tortilla z humusem i awokado Chrupiąca tortilla z humusem i awokado
Czas przygotowania

20min

Porcji z przepisu

2-4

Poziom trudności

Średni


Chrupiąca tortilla z humusem i awokado

Składniki:

  • 4 tortille
  • 2 dojrzałe awokado
  • 100 gram sera feta
  • 4 łyżki humusu
  • oliwa
  • sok z połówki cytryny
  • posiekana natka pietruszki bądź kolendry

Sposób przygotowania:

  • 1

    Rozsmaruj hummus na połówce każdej tortilli i posyp posiekaną natką pietruszki/kolendry.

  • 2

    Przekrój awokado na pół, usuń pestkę i wyjmij miąższ łyżeczką. Awokado pokrój w plastry i ułóż je na hummusie.

  • 3

    Pokrusz fetę, rozsyp na awokado i skrop sokiem z cytryny. Złóż tortillę na pół i delikatnie dociśnij.

  • 4

    Na patelni rozgrzej oliwę i podpiecz tortille po obu stronach, tak aby były chrupiące.


Skomentuj


Kuchnia: Meksykańska

Kategoria: · Kolacje

Autor: ewa · 28 listopada 2018


Podobne przepisy

+ Dodaj przepis