Chrupiąca sałatka z fetą

Bardzo szybka, smaczna, kolorowa i wiosenna sałatka do wykonania w zaledwie 10 minut.

Ocena:

(0)
Chrupiąca sałatka z fetą Chrupiąca sałatka z fetą

Zdjęcie i przepis pochodzą ze strony dietetyczne-przepisy.net

Czas przygotowania

10min

Porcji z przepisu

2

Poziom trudności

Łatwy


Chrupiąca sałatka z fetą

Składniki:

  • 1 czerwona papryka
  • świeży ogórek
  • 100 gram sera typu Feta
  • kiełki buraka
  • 1 łyżka oleju ryżowego
  • 1 łyżeczka octu jabłkowego
  • szczypta suszonego oregano
  • szczypta suszonej bazylii
  • szczypta pieprzu
  • 1 łyżka wody

Sposób przygotowania:

  • 1

    Wymieszaj olej z octem i wodą, dodaj bazylię, oregano i pieprz – wymieszaj.

  • 2

    Warzywa umyj, pokrój i wymieszaj z kiełkami. Polej warzywa dressingiem.

  • 3

    Pokrusz fetę i dodaj do sałatki.


Skomentuj


Kuchnia: BezglutenowaDietetycznaGreckaWegetariańska

Kategoria: · Sałatki · Śniadania

Autor: Justyna · 4 lutego 2019


Podobne przepisy

+ Dodaj przepis