Chrupiąca sałatka na wynos

Sałatkę można przygotować w słoiku lub lunchboxie i zabrać ze sobą na wynos do pracy, szkoły czy na uczelnię.

Ocena:

(0)
Chrupiąca sałatka na wynos Chrupiąca sałatka na wynos
Czas przygotowania

10min

Porcji z przepisu

1

Poziom trudności

Łatwy


Chrupiąca sałatka na wynos

Składniki:

  • 1/2 papryki czerwonej
  • 2 rzodkiewki
  • 1 zielony ogórek
  • 1 łyżka kukurydzy konserwowej
  • 1/4 dojrzałego awokado
  • 1/4 czerwonej cebuli
  • mała garści szpinaku typu baby
  • kiełki lucerny
  • nasiona słonecznika
  • Dressing:
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1/2 łyżeczki miodu
  • odrobina miodu
  • suszone oregano
  • suszona bazylia

Sposób przygotowania:

  • 1

    Wymieszaj oliwę z musztardą, miodem i wodą. Dodaj ulubione przyprawy np. oregano i bazylię i dokładnie wymieszaj.

  • 2

    Pokrój warzywa i wymieszaj je z kiełkami i dressingiem. Odcedź kukurydzę i dodaj do sałatki. Wierzch sałatki posyp słonecznikiem (możesz go wcześniej podprażyć na patelni).


Skomentuj


Kuchnia: BezglutenowaDietetycznaDla dzieciWegetariańska

Kategoria: · Lunch · Sałatki

Autor: Justyna · 13 września 2019


Podobne przepisy

+ Dodaj przepis