Sałatkę można przygotować w słoiku lub lunchboxie i zabrać ze sobą na wynos do pracy, szkoły czy na uczelnię.
Ocena:
(0)
10min
1
Łatwy
Chrupiąca sałatka na wynos
Składniki:
1/2 papryki czerwonej
2 rzodkiewki
1 zielony ogórek
1 łyżka kukurydzy konserwowej
1/4 dojrzałego awokado
1/4 czerwonej cebuli
mała garści szpinaku typu baby
kiełki lucerny
nasiona słonecznika
Dressing:
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżeczka musztardy
1/2 łyżeczki miodu
odrobina miodu
suszone oregano
suszona bazylia
Sposób przygotowania:
1
Wymieszaj oliwę z musztardą, miodem i wodą. Dodaj ulubione przyprawy np. oregano i bazylię i dokładnie wymieszaj.
2
Pokrój warzywa i wymieszaj je z kiełkami i dressingiem. Odcedź kukurydzę i dodaj do sałatki. Wierzch sałatki posyp słonecznikiem (możesz go wcześniej podprażyć na patelni).
Skomentuj