Carpaccio z buraka Carpaccio z buraka

Carpaccio z buraka

Doskonałe carpaccio z pieczonego buraka podane na rukoli z pestkami granatu i prażonymi orzechami. Wszystko zwieńczone jest kremem balsamicznym.

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

1h 10min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

2

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 1 burak
  • 2 garście rukoli
  • 1 garść orzechów włoskich
  • 1 garść granatu
  • 4 łyżki kremu balsamicznego

Sposób przygotowania

  • 1
    Buraka pieczemy w całości w piekarniku około 1h w 200 stopniach C. Dobrze, jeśli burak po upieczeniu będzie jeszcze trochę twardy.
  • 2
    Ostudzonego buraka obierz i pokrój w bardzo cienkie plastry. Na talerzu ułóż rukolę, a na niej plastry buraka.
  • 3
    Posiekaj orzechy i podpraż je na patelni.
  • 4
    Następnie carpaccio posyp orzechami i nasionami granatu, przypraw do smaku i udekoruj kremem balsamicznym.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Przekąski Sałatki BurakiImpreza

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis