Burger bez bułki

Bezglutenowa wersja burgera to szybki, zdrowy i prosty posiłek, który zaspokoi najwybredniejsze podniebienia.

Ocena:

(0)
Burger bez bułki Burger bez bułki
Czas przygotowania

15min

Porcji z przepisu

4

Poziom trudności

Średni


Burger bez bułki

Składniki:

  • 400 gram mięsa mielonego z indyka
  • 1 jajko
  • 1/2 cukinii
  • 1 por
  • 1/2 cebuli
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 2 konserwowe ogórki
  • 1 pomidor
  • kilka liści sałaty
  • garść natki pietruszki
  • szczypta pieprzu
  • olej kokosowy lub masło klarowane
  • szczypta soli morskiej
  • szczypta pieprzu cayenne
  • ketchup, musztarda

Sposób przygotowania:

  • 1

    Cukinię ścieramy na tarce, por i cebulę drobno siekamy. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni z dodatkiem masła. 

  • 2

    W misce mieszamy mięso z jajkiem, cukinią, podsmażoną cebulką, porem, posiekaną pietruszką, solą, pieprzem, pieprzem cayenne. Formujemy kotlety i smażymy na na patelni z dwóch stron po kilka minut.

  • 3

    Na liściu sałaty układamy kotleta, musztardę, ketchup, plaster pomidora, pokrojoną w półksiężyce czerwoną cebulę i klika plasterków ogórka.


Skomentuj


Kuchnia: Bezglutenowa

Kategoria: · Burgery

Autor: MARTA · 9 listopada 2018


Podobne przepisy

+ Dodaj przepis