Łosoś na parze Łosoś na parze

Łosoś na parze

Bardzo zdrowy i delikatny w smaku łosoś przygotowany na parze to idealna propozycja obiadu.

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

20min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

2

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 2 filety łososia
  • sól
  • pieprz
  • Sałatka:
  • 2 garście rukoli
  • 6 pomidorków koktajlowych
  • 1/2 cytryny
  • oliwa z oliwek
  • kilka orzechów włoskich
  • 50 g sera feta

Sposób przygotowania

  • 1
    Łososia dokładnie umyj i osusz. Posyp go solą morską i pieprzem. Łososia gotuj na parze przez 15 minut.
  • 2
    W tym czasie przygotuj sałatkę. Pomidorki przekrój na pół, wymieszaj z rukolą. Polej oliwą i skrop sokiem z cytryny.
  • 3
    Orzechy podpraż na patelni i dodaj do sałatki.
  • 4
    Na koniec rozkrusz odrobinę fety.
  • 5
    Filety podawaj z sałatką.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Dania rybne ŁosośObiadRyba

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis