Ryba gotowana na parze Ryba gotowana na parze

Ryba gotowana na parze

Prosty i przede wszystkim zdrowy pomysł na obiad gotowany na parze.

Średnia ocen: 5 (1)
Czas przygotowania

20min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

2

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 2 filety z dorsza
  • kilka młodych marchewek
  • 1 młoda cukinia
  • kilka różyczek brokuła
  • 1 cytryna
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • szczypta soli morskiej
  • gałązka tymianku
  • szczypta czarnego pieprzu

Sposób przygotowania

  • 1
    Umyj dokładnie filety, przełóż do miski dodając oliwę z oliwek i przyprawy – chwilę marynować.
  • 2
    Warzywa dokładnie umyj, a następnie pokrój cukinie w talarki, a brokuła w różyczki. Całość wyłóż na górną półkę pojemnika na parę, na dolną półkę wyłóż rybę skropioną sokiem z cytryny. Parować ok. 15-20 minut.

1 komentarz

Karolina 17 listopada 2019 (21:29)

Zdrowa i smaczna potrawa.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Dania rybne FitKolacjaObiadRyba

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis