Makaron z łososiem i szpinakiem Makaron z łososiem i szpinakiem

Makaron z łososiem i szpinakiem

Pyszny i szybki przepis na obiad.

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

20min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

1

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • Łosoś świeży - 120 g
  • Olej rzepakowy - 1/2 łyżki
  • Natka pietruszki
  • Pomidory suszone - 2 sztuki
  • Szpinak świeży - 4 garście
  • Makaron spaghetti pełnoziarnisty

Sposób przygotowania

  • 1
    Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
  • 2
    Szpinak podsmaż na oleju z pokrojonym w paski suszonym pomidorem.
  • 3
    Dodaj pokrojonego w paski łososia.
  • 4
    Gdy łosoś będzie lekko podsmażony podaj ugotowany al dente makaron.
  • 5
    Dopraw do smaku. Danie posyp na talerzu posiekaną natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Dania rybne ŁosośMakaronObiadObiad z makaronemRyba

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis