Parmezańskie masło szczypiorkowe Parmezańskie masło szczypiorkowe

Parmezańskie masło szczypiorkowe

Jest to łatwy i szybki przepis na parmezańskie masło szczypiorkowe. Idealnie się sprawdzi jako dodatek do chleba, ryb lub ziemniaków.

Średnia ocen: 5 (2)
Czas przygotowania

5min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

1

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 110 gram masła (temperatura pokojowa)
  • posiekany szczypiorek
  • ⅓ szklanki startego parmezanu

Sposób przygotowania

  • 1
    Umieść wszystkie składniki w blenderze i miksuj do uzyskania gładkiej masy.
  • 2
    Przełóż do słoiczka, szczelnie zamknij i przechowuj w lodówce.
  • 3
    Idealny dodatek do pieczywa, ryb lub ziemniaków.

2 komentarze

Adam 2 kwietnia 2019 (13:34)

musi byc to cos pysznego

Kamila 5 sierpnia 2020 (09:41)

Coś pysznego! Ponacinałam ziemniaczki i wysmarowałam je tym masełkiem, potem do piekarnika i gotowe! Wszyscy się zajadali!

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Przetwory Bezglutenowe

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis