Spring rollsy z łososiem Spring rollsy z łososiem

Spring rollsy z łososiem

Przedstawiamy fajny, łatwy, szybki i pyszny pomysł na zimny posiłek w stylu zdrowych, dietetycznych sajgonek.

Średnia ocen: 0 (0)

Zdjęcie pochodzi z bloga Corntobewild

Czas przygotowania

20min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

6 springrollsów

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 6 sztuk papieru ryżowego
  • 100 gram łososia wędzonego
  • 0,5 dojrzałego awokado
  • 2 łyżeczki masła orzechowego o jak największej zawartości orzechów
  • 1 ząbek czosnku
  • sok z połowy cyryny
  • mały kawałek imbiru, wielkości około 2cm
  • 1 czerwona papryka
  • ciemny sos sojowy
  • sałata, rukola bądź roszponka bądź mix sałat

Sposób przygotowania

  • 1
    Zetrzyj imbir, przeciśnij czosnek przez praskę, dodaj sos sojowy, masło orzechowe i sok z cytryny. Możesz jeśli jest taka potrzeba dodać odrobinę wody, lub więcej soku z cytryny.
  • 2
    Papier ryżowy namocz w wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na papier nałóż sałatę, łososia, kawałki pokrojonego w paski awokado i paprykę. Ciasno zwiń i podawaj z sosem.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Dania rybne AwokadoHashimotoKolacjaKolacja ze znajomymiŁosośRyba

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis