Sprawdzone przepisy wegetariańskie
Zebraliśmy specjalnie dla Was najprostsze i sprawdzone przepisy dla wegetarian. Można powiedzieć, że są to wegetariańskie przepisy dla początkujących. Zapraszamy do gotowania!
Placki z kiszonej kapusty, czyli fuczki
Fuczki to przepis kuchni biszczadzkiej, jest to dziedzictwo kulinarne Łemków. Przepis jest prosty, łatwy i bardzo smaczny! Placki są doskonałą alternatywą dla uwielbianych przez wszystkich placków ziemniaczanych! Zaskoczą Was smakiem!
Czas przygotowania: 20 min
Kotlety jajeczne
Super proste w wykonaniu i super smaczne. Kotlety są absolutnym obiadowym hitem, nie tylko wśród wegetarian – znikają ze stołu bez względu na to ile ich nie zrobisz. Przepis wart zapamiętania.
Czas przygotowania: 20 min
Wegetariańskie szaszłyki z tofu
Doskonała propozycja na grilla! Wegetariańskie szaszłyki zawsze się sprawdzą – są efektowne, kolorowe, łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne. Koniecznie wypróbujcie!
Czas przygotowania: 30 min
Wegetariański burger z wędzonym tofu
Kolejna propozycja dania wegetariańska z tofu to burger! Smakuje wspaniale, jest zdrowy i dzięki warzywom soczyście chrupiący.
Wypróbujcie i zobaczycie, że z pewnością nie skończy się na jednej porcji 🙂
Czas przygotowania: 25 min
Szybka tortilla z warzywami dla dwojga
Sprawdzą się idealnie jako szybka kolacja, przekąska w ciągu dnia lub drugie śniadanie. Są idealne, aby zabrać je ze spobą na wynos jako lunch do pracy lub szkoły. Świetna alternatywa dla niezdrowych fast foodów.
Czas przygotowania: 15 min
Wegetariańskie spaghetti
Już nie raz pokazywaliśmy, że szybkie i proste dania mogą być równie smaczne, jak te przygotowywane z wyszukanych przepisów.
Ten przepis na wegetariańskie spaghetti jest tanie i banalnie prose w przygotowaniu.
Czas przygotowania: 15 min
Makaron z pesto w 25 minut
Danie idealne, gdy chcemy zjeść coś bardzo smacznego, ale co nie zajmie nam wiele czasu. Te pesto może się śmiało równać z niejednym pesto podawanych we włoskich restauracjach. Wypróbujcie i dajcie znać w komentarzu czy smakowało!
Czas przygotowania: 25 min